Ιστορία του ελληνικού καφέ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

Ο ελληνικός καφές είναι μια μοναδική παγκοσμια παρασκευή. Η παρασκευή του απαιτεί καϊμάκι στην επιφάνεια και ιζήματα στο κάτω μέρος του φλιτζανιού Παρά τη μεγάλη ποικιλία καφεδων που υπάρχει στην Ελληνική αγορά, εξακολουθεί να είναι στη καρδιά και στην πρώτη πρωινή προτίμηση των Ελλήνων Οι τουρίστες θα τον πιούν γιατί είναι ντόπιο προϊόν και μετά τρελαίνονται για να τους τον διαβάσει κάποιος.  Λέγεται πως

  • Οθωμανοί Τούρκοι εισήγαγαν στην Ελλάδα στον καφέ, καθώς η χώρα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για σχεδόν 400 χρόνια (1453 – 1821).
  • Οι αδελφοί Λουμίδης ήταν οι πρώτοι που εισήγαγαν έτοιμο αλεσμένο καφέ στην Ελλάδα. Το 1913 ήρθαν στον Πειραιά από το χωριό τους . Έμαθαν την τέχνη του καβουρδίσματος καφέ ως εργάτες. Μέχρι το 1919 είχαν το δικό τους πρώτο κατάστημα πώλησης καφέ στο κοινό. Τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ Λουμίδης. Ο καφές Λουμίδης έγινε ο # 1 προτιμώμενος ελληνικός καφές στην ηπειρωτική Ελλάδα και ανάμεσα στους ομογενείς ομογενείς παγκοσμίως.
  • Bravo Ελληνικός παραδοσιακός καφές Η οικογένεια Σαμουρκά ήταν το δεύτερο μέρος της ιστορίας του καφέ στην Ελλάδα. Το 1923 η οικογένεια ξεκίνησε μια επιχείρηση καφέ στην Αθήνα. Σταδιακά και σταθερά δύο από τα μέλη της οικογένειας προχώρησαν στην ίδρυση της βιομηχανίας καφέ BRAVO . Κάτω από την καινοτόμο διαχείριση, η Bravo πέτυχε να γίνει μια πολύ επιτυχημένη εταιρεία με πιστούς πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας ελληνικού καφέ παγκοσμίως.
  • Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950 η Ελλάδα ονομάζει αυτό τον τύπο καφέ με το αρχικό του όνομα. Τούρκικος καφές.
  • Το 1955 η Τουρκία απέκλεισε Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη. Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν. Οι Έλληνες αντέδρασαν ενάντια σε οτιδήποτε είχε την λέξη “Τουρκικά” στην καθημερινότητά τους. Έτσι και διέγραψαν τον “Τουρκικό καφέ” από το ελληνικό λεξιλόγιο.
  • Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, η Ελλάδα καθιέρωσε μόνιμα τον “ελληνικό καφέ” ως τη σωστή ονομασία για τον καφέ της.

Διαχειριστείτε την διάθεση σας ώστε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!

Καθημερινά λέμε πολλά «θα» γιατί όλοι απολαμβάνουμε να κάνουμε θετικές σκέψεις για το μέλλον και να πιστεύουμε ό,τι όλα θα φτιάξουν π.χ.
– Θα μαζέψω χρήματα για να πάρω ένα σπίτι να σταματήσω να μένω στο νοίκι.

– Κάποια στιγμή θα φτιάξω τη δική μου επιχείρηση για να είμαι ελεύθερος /η και να δουλεύω με τα δικά μου ωράρια.
Όλα αυτά ακούγονται καλά και όλοι τα έχουμε πει, αλλά από δω και πέρα πρέπει να σταματήσουμε. Αν ξυπνάτε το πρωί και δεν ευχαριστιέστε τη ζωή σας πρέπει να κάνετε κάτι να το αλλάξετε.
ΑΛΛΑΞΤΕ
Αξίζετε και εσείς και οι άνθρωποί σας μια καλή ζωή. Κανείς δεν θέλει να ζει ή συνεργάζεται με έναν πεσιμιστικό και θλιμμένο άνθρωπο.
Και όπως έχει πει ο Richard Kock το 20% των καθημερινών μας δραστηριοτήτων επιδρά στην ευτυχία μας κατά 80%. Δηλαδή αλλάζοντας μόνο μερικές από τις καθημερινές μας συνήθεις μπορούμε να δούμε σημαντικά αποτελέσματα στη διάθεση μας.
Αρχικά πρέπει να καταλάβουμε τη διάθεσή μας σήμερα για παράδειγμα πως αισθάνεστε θετικά η αρνητικά?
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
Θετικά: καλή διάθεση, αισιοδοξία, ανυπομονησία για κάτι, ευχαριστημένοι με τον
εαυτό σας, ευτυχία

Αρνητικά: κακή διάθεση, φόβος και άγχος για το μέλλον, ανησυχία, κτλ.

Αφού απαντήσατε αυτή την ερώτηση είτε θετικά είτε αρνητικά ρωτήστε τον εαυτό σας ποιες δραστηριότητες κατέστρεψαν η έφτιαξαν τη διάθεση σας?
Εγώ για παράδειγμα βρίσκω πολύ αγχωτικό να κάνω έρευνα και να γράφω άρθρα, όμως όταν τελειώνω και ακούω τα σχόλια σας για το αν σας βοήθησαν ή σας έκανα να χαμογελάστε αισθάνομαι περήφανή για τον εαυτό μου.
Επομένως σημαντική είναι η επίδραση του αποτέλεσμα το στη διάθεσή σας π.χ. το μαγείρεμα είναι μια κουραστική δραστηριότητα αλλά μετά το αποτέλεσμα αξίζει όταν στο τέλος μένεις ευχαριστημένος.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
• Αναγνωρίζουμε το 20% των δραστηριοτήτων που επιδρούν σημαντικότερα στη διάθεση μας. Ψάχνουμε στις σχέσεις μας, στη δουλειά, στα θέματα υγείας και ομορφιάς και χρημάτων, και προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερες από τις δραστηριότητες που μας ανεβάζουν.
• Συνεχώς αναθεωρούμε τις δραστηριότητες που μας ευχαριστούν. Κάτι που σήμερα μας προσφέρει χαρά αύριο μπορεί να είναι βάσανο, τότε δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε.
• Δεν μπορείτε συνέχεια να είστε σε καλή διάθεση. Σκοπός είναι το 95% του χρόνου να βρίσκεστε σε καλή διάθεση ακόμη και όταν αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες.
Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα με το να ρωτήστε τον εαυτό σας τι μπορώ να κάνω σήμερα ώστε να μου φτιάξει η διάθεση? Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την απολαμβάνουμε στο μέγιστο.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΜΑΝΤΕΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Oι Κρύσταλλοι, χρησιμοποιούνται ως φυλακτά kαι ως μορφή «ενεργειακής» θεραπείας.
Oι Κρύσταλλοι που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της τεχνολογίας, χρησιμοποιούνται και για τη χρήση τους σε ένα πλήθος ενεργειακών πρακτικών.
α) Η παλαιότερη χρηστική πρακτική, πξγάζει από τον μεσαίωνα, και σχετίζεται με τη χρήση των Κρυστάλλων ως μέσο μαντείας, οραματισμού και πρόγνωσης του μέλλοντος. Οι χρήστες αυτής της αποκρυφιστικής πρακτικής μαντείας χρησιμοποιούν τους Κρυστάλλους και την κρυσταλλοσκόπηση ως μέσο πρόγνωσης του μέλλοντος, ως μέθοδο ανακάλυψης χαμένων αντικειμένων, ως αποκαλυπτική πρακτική επίλυσης διαφόρων προβλημάτων.

β) Η κατεξοχήν όμως χρήση των Κρυστάλλων, είτε πρόκειται για χαλαζίες, πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους κ.ά. στους νεοεποχίτικους χώρους σχετίζεται με τη διαφήμισή τους ως φυλακτών. Στη αποκρυφιστική αυτή ορολογία παρουσιάζονται ως «ενεργειακές πηγές υψηλών δονήσεων», που προσφέρουν ισχυρή προστασία από ασθένειες, μαγικές επιβουλές, κακή τύχη, αστρική επιβουλή και πολλά άλλα, που ο αποκρυφιστικός χώρος αναφέρει.
Η χρήση τους ως φυλακτών συνδυάζεται και με άλλες πρακτικές, όπως τον ενεργειακό καθαρισμό τους ή τον ενεργειακό προγραμματισμό τους μέσω διαλογισμού κ.λπ., ώστε η προστασία τους να καταστεί πιο ισχυρή.
γ) Η τρίτη μορφή χρήσης των Κρυστάλλων σχετίζεται με το πρόβλημα της ασθένειας. Η χρήση τους, με την ίδια ακριβώς αιτιολογία, που διαφημίζονται ως φυλακτά, προβάλλεται και ως ενεργειακή «θεραπεία» για θέματα υγείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζονται με την ανθρωπολογία της Νέας Εποχής, που έχει υιοθετήσει την ινδουιστική αντίληψη των τσάκρας και της παγκοσμιας ενεργείας.
Οι Κρύσταλλοι τοποθετούνται πάνω στα τσάκρας ή στους ενεργειακούς λεγόμενους μεσημβρινούς, καθώς έτσι, λέγεται πως η εσωτερική δύναμη που διαθέτουν, μέσω των δονήσεων, που εκπέμπουν, θα επιδράσει στην αποκατάσταση της ενεργειακής ροής στα τσάκρας με αποτέλεσμα να υπάρξει θεραπεία.