Διαχειριστείτε την διάθεση σας ώστε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!

Καθημερινά λέμε πολλά «θα» γιατί όλοι απολαμβάνουμε να κάνουμε θετικές σκέψεις για το μέλλον και να πιστεύουμε ό,τι όλα θα φτιάξουν π.χ.
– Θα μαζέψω χρήματα για να πάρω ένα σπίτι να σταματήσω να μένω στο νοίκι.

– Κάποια στιγμή θα φτιάξω τη δική μου επιχείρηση για να είμαι ελεύθερος /η και να δουλεύω με τα δικά μου ωράρια.
Όλα αυτά ακούγονται καλά και όλοι τα έχουμε πει, αλλά από δω και πέρα πρέπει να σταματήσουμε. Αν ξυπνάτε το πρωί και δεν ευχαριστιέστε τη ζωή σας πρέπει να κάνετε κάτι να το αλλάξετε.
ΑΛΛΑΞΤΕ
Αξίζετε και εσείς και οι άνθρωποί σας μια καλή ζωή. Κανείς δεν θέλει να ζει ή συνεργάζεται με έναν πεσιμιστικό και θλιμμένο άνθρωπο.
Και όπως έχει πει ο Richard Kock το 20% των καθημερινών μας δραστηριοτήτων επιδρά στην ευτυχία μας κατά 80%. Δηλαδή αλλάζοντας μόνο μερικές από τις καθημερινές μας συνήθεις μπορούμε να δούμε σημαντικά αποτελέσματα στη διάθεση μας.
Αρχικά πρέπει να καταλάβουμε τη διάθεσή μας σήμερα για παράδειγμα πως αισθάνεστε θετικά η αρνητικά?
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ
Θετικά: καλή διάθεση, αισιοδοξία, ανυπομονησία για κάτι, ευχαριστημένοι με τον
εαυτό σας, ευτυχία

Αρνητικά: κακή διάθεση, φόβος και άγχος για το μέλλον, ανησυχία, κτλ.

Αφού απαντήσατε αυτή την ερώτηση είτε θετικά είτε αρνητικά ρωτήστε τον εαυτό σας ποιες δραστηριότητες κατέστρεψαν η έφτιαξαν τη διάθεση σας?
Εγώ για παράδειγμα βρίσκω πολύ αγχωτικό να κάνω έρευνα και να γράφω άρθρα, όμως όταν τελειώνω και ακούω τα σχόλια σας για το αν σας βοήθησαν ή σας έκανα να χαμογελάστε αισθάνομαι περήφανή για τον εαυτό μου.
Επομένως σημαντική είναι η επίδραση του αποτέλεσμα το στη διάθεσή σας π.χ. το μαγείρεμα είναι μια κουραστική δραστηριότητα αλλά μετά το αποτέλεσμα αξίζει όταν στο τέλος μένεις ευχαριστημένος.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
• Αναγνωρίζουμε το 20% των δραστηριοτήτων που επιδρούν σημαντικότερα στη διάθεση μας. Ψάχνουμε στις σχέσεις μας, στη δουλειά, στα θέματα υγείας και ομορφιάς και χρημάτων, και προσπαθούμε να κάνουμε περισσότερες από τις δραστηριότητες που μας ανεβάζουν.
• Συνεχώς αναθεωρούμε τις δραστηριότητες που μας ευχαριστούν. Κάτι που σήμερα μας προσφέρει χαρά αύριο μπορεί να είναι βάσανο, τότε δεν είναι ανάγκη να το κάνουμε.
• Δεν μπορείτε συνέχεια να είστε σε καλή διάθεση. Σκοπός είναι το 95% του χρόνου να βρίσκεστε σε καλή διάθεση ακόμη και όταν αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες.
Ξεκινήστε λοιπόν σήμερα με το να ρωτήστε τον εαυτό σας τι μπορώ να κάνω σήμερα ώστε να μου φτιάξει η διάθεση? Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την απολαμβάνουμε στο μέγιστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *